twitter youtube google

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016 20:33
Εκτύπωση

 photo 1-7.pngΑγαπητέ φίλε και συνάδελφε (στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου) Νίκο Νύκτα, σου απαντώ για τελευταία φορά, μιας και –όπως κι εσύ διαπιστώνεις– ο χρόνος είναι πολύτιμος. Θα προσθέσω και λίγος, για να αναλώνεται σε μικρότητες και εγωπάθειες.

Έτσι, θα σου θυμίσω, για μια ακόμη φορά, ότι:

            1).Στις δημόσιες τοποθετήσεις σου πρέπει να φροντίσεις να μιλάς για σύγκριση πεπραγμένων των ετών 2011-2014 (δημοτική περίοδός σας) και 2014-2019 (δημοτική περίοδός μας). Όχι όσα έγιναν τα προηγούμενα 15 χρόνια να τα προβάλλεις ως δικά σου και να ζητάς να συγκριθούν αυτά με την τρέχουσα περίοδο.

            2).Επειδή αναφέρεσαι προσωπικά σε μένα, ίσως δεν γνωρίζεις ότι είμαι Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.) και υπεύθυνος για την Πρόνοια και το τμήμα Παιδείας του Δήμου (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΑμεΑ, δια βίου μάθηση, κ.α). Ούτε για τα έργα των σχολείων (που, αρμόδια είναι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου), ούτε για την υποβολή προτάσεων ή μελετών σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα (που, αρμόδια είναι η Δ/νση Προγραμματισμού).

            Στα δημοσιεύματά μου απαντώ στο συνδυασμό Λαμπρινούδη, όχι σε σένα, εσύ απαντάς στον Γ. Παπαδόπουλο ! Δεν προκλήθηκες προσωπικά, αλλά προκάλεσες επί προσωπικού. Θεωρώ ότι κάνεις λάθος, πολιτικά και ανθρώπινα.

            3).Δεν με διακατέχει κανένα άγχος προβολής έργου διότι, τόσο στον τομέα της Πρόνοιας όσο και στον τομέα της Παιδείας του Δήμου, το έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία δυο χρόνια είναι διπλάσιο από αυτό που παρήχθη τη δική σας δημοτική θητεία 2011-14. Τούτο, άσε να το κρίνει ο κόσμος στο πέρας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, οπότε ο ίδιος θα συγκρίνει τα έργα και τις καταστάσεις, αφού τότε θα παρουσιαστούν όλα λεπτομερώς. Και τα μεν και τα δε.

            4).Επειδή έχεις άγχος περί της διαχείρισης του χρόνου μου, να σου υπενθυμίσω ότι, εγώ ασχολούμαι ΜΟΝΟ με την Πρόνοια και την Παιδεία και βρίσκομαι στο Δήμο και τα σχολεία καθημερινά. Συγκαλώ δε την ΔΕΠ 6-7 φορές το χρόνο. Δεν είμαι Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης και Παιδείας (και Πρόεδρος της ΔΕΠ), ώστε να βρίσκομαι στο Βροντάδο, να επικοινωνώ τηλεφωνικά με τους εκπαιδευτικούς και να συγκαλώ τη ΔΕΠ στο Δημαρχείο Βροντάδου 3 φορές το χρόνο, φέρνοντας τους εκπαιδευτικούς από την πόλη.

Έτσι διαχειρίζομαι το χρόνο μου συνετά.

            Όσο για τα κηρύγματά μου, του θείου λόγου (που διαβάζεις συχνά πυκνά στον τοπικό Τύπο και έχεις άποψη και για αυτά…), να σου γνωστοποιήσω ότι, έχουν συγγραφεί από εμένα την περίοδο 2011-2014 και έχουν εκδοθεί σε 3 αυτοτελείς τόμους, των 150 σελίδων έκαστος, σε 1.000 αντίτυπα (μάλιστα έχουν σταλεί και στις σχολικές βιβλιοθήκες). Είναι, λοιπόν, πασιφανές ότι πρόκειται για αναδημοσιεύσεις μου, για κείμενα που μου ζητούν και δίδω.

            Μήπως σε πειράζει και το ότι αρθρογραφώ; Το κάνω από την ηλικία των 14 ετών, σπούδασα δημοσιογραφία 3 χρόνια και έχω εκδώσει περί τα 18 βιβλία.

            5).Τέλος, να υπενθυμίσω ότι, εγώ έχω απαλλαχθεί από τα υπηρεσιακά-επαγγελματικά μου καθήκοντα (σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία) μόλις την τελευταία διετία (αλήθεια, εσύ στο τέλος του 2014 επέστρεψες στην επαγγελματική σου απασχόληση έπειτα από πόσα χρόνια απουσίας; 10; 12; 15;). Έλαβα δε άδεια από την εργασία μου ως Αντιδήμαρχος και μόνον (και όχι ως Δημοτικός Σύμβουλος ή Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών- άγνωστο με ποιες διατάξεις Νόμου μπορεί τούτο να γίνει…!).

            Ταύτα, με αγάπη, φιλικά και για την ιστορία και μόνον.-

 

 

 

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου- Αντιδημάρχου Παιδείας & Πρόνοιας

 

unnamed

image

12

12

Newsletter