twitter youtube google

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΚΗΣΗ

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 18:51
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΤην παρακάτω απάντηση έδωσε στον Η. Κλεισσά ο Γ. Παπαδόπουλος:
Θα περίμενα από κάποιον άνθρωπο, ο οποίος διδάσκει γράμματα τα παιδιά και ασχολείται με την τοπική Αυτοδιοίκηση, να έχει μικρότερη έπαρση, περισσότερο συγκροτημένο λόγο, να αποφεύγει τις προσωπικές επιθέσεις και τις πολιτικές κακοτοπιές. Αλλά ο δάσκαλος -και συνάδελφός μου στο Δημοτικό Συμβούλιο- κ. Ηλίας Κ. Κλεισσάς φαίνεται ότι, δεν διδάχθηκε τίποτε από όλα τούτα, ούτε από το συνδικαλισμό που πέρασε, ούτε από τα κομματικά γραφεία που πέρασε, ούτε από τα βουλευτικά γραφεία που πέρασε, ούτε από το Δήμο που άσκησε διοίκηση 3,5 χρόνια σε διακριτές θέσεις μονοκοπανιάς.
Έτσι, έρχεται σήμερα, κατά παράφραση της λαϊκής έκφρασης <<κλέφτης κι απάνω πιότερος>>, να με εγκαλέσει, επειδή δημοσίευσα επώνυμο άρθρο μου με το οποίο εξέθεσα το ιστορικό και τις ενέργειες των τελευταίων ετών, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του κληροδοτήματος Λαγούδη, για το Δημοτικό Σχολείο Πυργίου.
Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κλεισσάς έχασε την ψυχραιμία του και μην αφήνοντας κανέναν να μιλήσει, στράφηκε προσωπικά κατ΄ εμού επειδή απάντησα σε σχετικό ερώτημα του συνάδελφου μου -Αντιδημάρχου Νότιας Χίου- κ. Ανδρέα Βεργίτση, περί της πορείας αξιοποίησης της εν λόγω δωρεάς, μάλιστα χαρακτηρίζοντάς το ΄΄στημένο΄΄ ενώ εμένα χαρακτήρισε λασπολόγο-συκοφάντη, κλπ.
Αντιπαρέρχομαι τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, λόγω της περίσσειας λύπης του χαρακτηρίσαντός με τοιουτοτρόπως, μιας και κάθε περαιτέρω συνέχεια θα μας οδηγούσε στη δικαιοσύνη.
Όμως, θα εμμείνω και θα απαντήσω στα όσα ψευδή και διαστρεβλωμένα προέβαλλε, σε δικό του δημοσίευμα, επιχειρώντας να καλύψει τα ακάλυπτά του λάθη. Έχουμε, λοιπόν και λέμε:
1).Ισχυρίζεται, στην 1η παράγραφο του κειμένου του ότι, <<αρμόδιος φορέας διαχείρισης του κληροδοτήματος είναι η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου η οποία και αποφασίζει σχετικά>>. Ο κ. Κλεισσάς ή δεν βλέπει τι γράφει ή δεν έμαθε τίποτα από την ενασχόλησή του με την τοπική Αυτοδιοίκηση. Διαφορετικά θα γνώριζε ότι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έχει αποφασιστικό ρόλο και λόγο για όλα αυτά και όχι η Οικονομική Υπηρεσία (ή οποία εκτελεί τις Αποφάσεις, αρκεί –βεβαίως- να στηρίζονται στο Νόμο).
2).Ομιλεί για νομιμότητα των Αποφάσεών του, με δικαίωση των ενεργειών του από το Εφετείο, τη στιγμή που η Απόφαση του Εφετείου εκδόθηκε 1,5 χρόνο μετά τις αναθέσεις που έκανε εκείνος και που καμία σχέση δεν έχει (η Απόφαση του Εφετείου) με τον ορισμό του ως εκτελεστή. Πού γνώριζε τι είδους Απόφαση θα εκδώσει το Δικαστήριο ενάμιση χρόνο πριν; Μήπως βιαζότανε να κάνει τις αναθέσεις-προμήθειες επειδή ήταν προεκλογική περίοδος και ήταν ο ίδιος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μαστιχοχωρίων; Και αφού -όπως λέει- ήταν σύννομες οι ενέργειές του, γιατί δεν πληρώθηκαν οι προμηθευτές από την Οικονομική Υπηρεσία, παρά χρειάστηκε να προσφύγουν στη δικαιοσύνη οι καταστηματάρχες για να πληρωθούν με δικαστική διαταγή; Mήπως επειδή το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έκρινε τη διαδικασία σύννομη;
3).Αναφέρεται μετ΄ επιτάσεως στον ορισμό του εκτελεστή της διαθήκης από τη Σχολική Επιτροπή -ως ισχυρίζεται ο ίδιος- παρανόμως. Του είπαμε και στη Σχολική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι: ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΝ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ με επίσημο έγγραφό του και όχι η δημοτική Αρχή. Θέλει να το καταλάβει ή όχι; Δηλαδή εκείνος μας προτρέπει να μην εφαρμόζουμε μελλοντικά τις εγκυκλίους των Υπουργείων; Εάν αυτό θέλει, να το συζητήσουμε !
4).Όπως και ο ίδιος παραδέχεται, έκανε τη γκάφα να αναμοχλεύσει (με την ένστασή του) την αρμόδια Υπηρεσία ώστε να υπομνήσει ότι, δεν εκλήθη ο μέχρι πρότινος εκτελεστής κ. Τσικής να αποφανθεί περί του κληροδοτήματος. Συνεπώς, εφόσον αποδεχθούμε την Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο ορισμός του κ. Κλεισσά ως εκτελεστή είναι παράνομος διότι: α). δεν υπήρξε στο φάκελο του κληροδοτήματος παραίτηση ή κλήση προς ενημέρωση του κ. Τσική και β). δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία περί ορισμού εκτελεστών από το μητρώο που τηρείται στο Υπ. Οικονομικών, με κλήρωση, κλπ. Αυτομάτως δε, οποιαδήποτε ενέργεια ή προμήθεια ή δαπάνη ή οτιδήποτε συναφές καθίσταται παράνομο και οφείλει να λογοδοτήσει γι΄ αυτό. Ας μην σπεύδει, λοιπόν, με ευκολία να αποποιείται την όποια ευθύνη του αναλογεί, αλλά να έχει το θάρρος της γνώμης του να πει ότι έσφαλλε. Διαφορετικά, ο ηθικός και πολιτικός πέλεκυς είναι βαρύτερος για τους εμμένοντες στην τακτική του σφάλματος. <<Το πίπτειν ανθρώπινον, το εμμένειν σατανικόν>> (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος).
 Κύριε Κλεισσά Ηλία του Κων/νου (δάσκαλε),
5).Στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής θέσατε υποψηφιότητα ως εκτελεστής. Ψηφίσατε τον εαυτό σας. Δεν είπατε ούτε για αναρμοδιότητα της Επιτροπής ούτε για Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό σας πείραξε ή το γεγονός ότι καταψηφιστήκατε; Είμαι βέβαιος ότι, εάν υπερψηφιζόσασταν δεν θα κάνατε ένσταση. Τη δεύτερη φορά είπατε κάποια λόγια, όμως πάλι ήσασταν υποψήφιος. Γιατί δεν μιλήσατε τότε για αναρμοδιότητα; Φέρατε δε και ένα υπόμνημα (προφανώς συνταγμένο από νομικό) στο οποίο γινόταν μνεία για ένσταση επί της αυτής Απόφασης, ενώ ήσασταν υποψήφιος και ψηφίσατε τον εαυτό σας. Τι είχατε μέσα στο μυαλό σας, μόνο ένας Ψυχίατρος μπορεί να μας αναλύσει !
6).Επειδή αναφερθήκατε στο πρόσωπό μου, ονομαστικά, να σας υπενθυμίσω ότι, δεν ήμουν υποψήφιος εκτελεστής της διαθήκης. Δεν προτάθηκα, ούτε αυτοπροτάθηκα. Όμως, γιατί με εγκαλείτε; Επειδή απόρησα, που θέλατε να συγκρίνετε τη δική σας θέση (σύμβουλος μειοψηφίας) με του κ. Δημάρχου; Μήπως είστε Δήμαρχος και δεν το ξέρω; Μήπως θέλετε να γίνετε Δήμαρχος και δεν το ξέρουμε; Απλούστατα, αναρωτήθηκα για τη στάση σας διότι, η αρχή της πλειοψηφίας και της δημοκρατίας επιτάσσει η πλειοψηφία να κυβερνά και η μειοψηφία να ελέγχει. Εσείς θέλετε να έχετε και τους δυο ρόλους ταυτόχρονα !!! Δεν γίνεται κ. Κλεισσά !
7).Τέλος, πρέπει να είστε προσεκτικός σε όσα λέτε και γράφετε. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Ούτε προμήθειες κάναμε με χρήματα του κληροδοτήματος, ούτε αναθέσεις. Εσείς τα κάνατε αυτά. Και τις δικές σας προμήθειες δεν ενέκριναν οι αρμόδιες Υπηρεσίες ως σύννομες για να εξοφληθούν. Μην μας εγκαλείτε για κάτι και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικός. Διότι εσείς θα ελεγχθείτε και θα λογοδοτήσετε, όχι εμείς. Σταματήστε, λοιπόν, τις ύβρεις και τις ψευτιές διότι θα μπείτε, όντως, σε περιπέτειες για τις οποίες θα μετανιώσετε.
Αλλά, ως λέγει η Αγία Γραφή: <<εν τω Άδει ουκ έστι μετάνοια>> (μετά θάνατον μετάνοια δεν υπάρχει) !!!
Και μιας και τιτλοφορήσατε το κείμενό σας <<περί νομιμότητας θα μιλήσει κανείς;>>, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας εξηγήσετε εσείς πως την τηρήσατε, τη στιγμή που δεν την εφαρμόσατε ! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί !

 

unnamed

image

12

12

Newsletter