twitter youtube google

FACE2FACE

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 16:43
Εκτύπωση

12O Aντιδήμαρχος, Γ. Παπαδόπουλος, αλλάζει βαθμίδα αυτοδιοίκησης, καθώς θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Κ. Μουτζούρη. Ο Γ. Παπαδόπουλος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη ChiosPress.

 

-Η θητεία σας στα δημοτικά έδρανα ολοκληρώνεται. Μπορείτε να μας κάνετε έναν απολογισμό της θητείας σας ως Αντιδήμαρχος;

Όταν ανέλαβα Αντιδήμαρχος Πρόνοιας το 2014, η Δ/νση Πρόνοιας είχε μόλις 4 υπαλλήλους, ενώ δεν είχε κανέναν τακτικό κοινωνικό λειτουργό. Σήμερα, η Δ/νση Πρόνοιας έχει επιπλέον δομές οργανωμένες και επιχορηγούμενες (Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, ενισχυμένο σε σχέση με το παρελθόν Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών, κ.α.), ενώ διαθέτει περί τους 20 υπαλλήλους, οι περισσότεροι των οποίων είναι σχετικοί με το αντικείμενο της Κοινωνικής Προστασίας (π.χ. 4 Κοινωνικοί Λειτουργοί, 3 Ψυχολόγοι, Διαμεσολαβητής για τους Ρομά (Αθιγγάνους), Επισκέπτρια Υγείας, Παιδαγωγός, 2 Εργασιακοί Σύμβουλοι, Κοινωνιολόγος, κ.α.). Η Κοινωνική Πρόνοια απέκτησε πρόσωπο τα τελευταία χρόνια, ενώ στο παρελθόν βρισκόταν στην αφάνεια. Μόνο τα τελευταία δυο χρόνια ενταχθήκαμε σε προγράμματα που επέφεραν στο Δήμο το ποσό σχεδόν του 1 εκατομμυρίου Ευρώ, αποκλειστικά για προνοιακές δομές, επιπλέον των πιστώσεων που αφορούν άλλες κοινωνικές δομές που δεν εμπίπτουν στη Δ/νση Πρόνοιας. Υλοποιήσαμε προγράμματα ενίσχυσης των εμπερίστατων συμπολιτών μας, που ούτε καν τα φανταζόταν κανείς στο παρελθόν. Εκτός από τις δικές μας δομές, στηρίξαμε έμπρακτα και με τεράστιες ποσότητες τροφίμων, αλλά και οικονομικές επιχορηγήσεις ενίοτε, τα Γηροκομεία Χίου και Καρδαμύλων, τον Ερυθρό Σταυρό, τους καρκινοπαθείς, τους διαβητικούς, τα ΑμεΑ, την Κιβωτό του Αιγαίου, τους πολύτεκνους και τρίτεκνους και κυρίως το συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου με εκατοντάδες κιλά φρέσκων τροφίμων για την παρασκευή των γευμάτων. Όλα αυτά έγιναν σε βάθος χρόνου 3-4 ετών και διαρκώς εμπλουτίζονται με νεότερες δράσεις και συνεχίζονται. Μάλιστα, φροντίσαμε να εξασφαλιστεί η επιχορήγηση για τη συνέχιση του προγράμματος ΤΕΒΑ στη Χίο, για τα επόμενα 2 χρόνια, με το ποσό των 500.000 Ευρώ (από πιστώσεις του προγράμματος ΤΕΒΑ). Έτσι, η λειτουργία του προγράμματος, αλλά και των δομών του Δήμου, για τα επόμενα 2 χρόνια είναι ήδη εξασφαλισμένη, όποιος και να ευρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου. Επίσης, ως Πρόνοια, εξυπηρετήσαμε και τους γειτονικούς Δήμους Οινουσσών και Ψαρών.

Σημειωτέον ότι, προσωπικά, έχω διατελέσει 13 χρόνια δημοτικός σύμβουλος, εκ των οποίων τα 6,5 ως Αντιδήμαρχος, μέσα σε διάστημα 3 δημοτικών θητειών. Γι΄ αυτό και πιστεύω ότι, ήλθε η ώρα να δοκιμαστώ και στον β΄ βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι η Περιφέρεια και να διαθέσω κι εκεί τις δυνάμεις μου για το καλό του τόπου και την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μου, όπως πιστά έπραξα μέχρι σήμερα στο Δήμο.

 

-Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον κ. Μουτζούρη;

Η προσωπικότητα του Πρύτανη κ. Κώστα Μουτζούρη είναι μια φωτισμένη προσωπικότητα με σεβασμό στο συνάνθρωπο και έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο στον πανεπιστημιακό τομέα (που δραστηριοποιείται ως Πανεπιστημιακός), όσο και από τις επιτελικές θέσεις που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής, κ.α. Είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, ουσιαστικά και κυριολεκτικά. Δεν έχει ΄΄χρίσμα΄΄ από κανένα κομματικό φορέα, σε αντίθεση με όλους τους συνυποψηφίους του, οι οποίοι εκφράζουν κόμματα και όχι πρόσωπα. Κατά την άποψή μου, όποιος επιθυμεί να προσφέρει στον τόπο του, μέσα από την τοπική Αυτοδιοίκηση, οφείλει να βλέπει τα πρόσωπα και όχι τα κόμματα και πάνω από όλα να είναι ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟΣ και να ΑΚΟΥΕΙ-ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, κάτι που η κα Καλογήρου ουδέποτε έπραξε. Επίσης, ο κ. Μουτζούρης, από τα Πανεπιστήμια που πέρασε ασκώντας διοίκηση πέτυχε τη σύνθεση και τη συναίνεση και μεταξύ των λοιπών ακαδημαϊκών, αλλά -κυρίως- μεταξύ των φοιτητών. Αυτό, νομίζω, ότι λέει πολλά για όποιον γνωρίζει.

 

 -Εφόσον  εκλεγείτε, ποιο ζήτημα του νησιού μας θα θέσετε πρώτο στην ατζέντα σας;

Οπωσδήποτε τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τον λαό της Χίου είναι πέντε και είναι τα εξής: 1) Νερό , 2) Λιμάνι, 3) Αεροδρόμιο, 4) Ανεργία-εξεύρεση θέσεων εργασίας, 5) Εκτέλεση νέων έργων, με αναπτυξιακή και τουριστική προοπτική. Πάνω σε αυτά τα ζητήματα στηρίζεται ο βασικός κορμός του συνδυασμού μας, για τη Χίο και διαμορφώνεται το πρόγραμμά μας, το οποίο ήδη έχει κοινοποιηθεί και διανέμεται. Αυτά συζητούν όλοι, παντού, στα σπίτια, στα καφενεία, στα συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων του νησιού μας. Προσωπικά, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι, λόγω και της μέχρι σήμερα θέσης μου, θα δώσω έμφαση στα ζητήματα της Πρόνοιας. Η Περιφέρεια μέχρι σήμερα, λόγω του ΄΄Λεσβοκεντρισμού΄΄ που διέκρινε τη σημερινή Περιφερειάρχη, δεν έδειχνε τη δέουσα σημασία στον τομέα αυτό, ο οποίος είχε εξολοκλήρου αφομοιωθεί από τον α΄ βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμο) με την Περιφέρεια να μην έχει ενεργό ρόλο και να είναι σχεδόν απούσα. Εμείς θα επιδιώξουμε τη σύμπραξη Περιφέρειας και Δήμου σε τοπικό επίπεδο και θα προτείνουμε την λειτουργία δομών, μέσα από Συμβάσεις ώστε είτε να δημιουργηθούν νέες κοινωνικές-προνοιακές δομές είτε να ενισχυθούν οι υπάρχουσες και να εξυπηρετούν περισσότερους εμπερίστατους συμπολίτες μας και με περισσότερα είδη παροχής υπηρεσιών. Όπως γνωρίζετε, είμαι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων, γι΄ αυτό παρακαλώ να κρατήσετε τις σημειώσεις αυτές και να με κρίνετε στο πέρας της θητείας μου, εάν φυσικά με αξιώσει ο λαός να υπηρετήσω μέσα από το θεσμό του περιφερειακού συμβούλου τα νησιά μας και μου δοθεί η σχετική δυνατότητα κατόπιν.-

%MCEPASTEBIN%

 

unnamed

image

12

12

Newsletter