twitter youtube google

FACE2FACE

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 18:08
Εκτύπωση
12Ο Υπ. Ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Κ. Σαράντης παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη ChiosPress. Aναλυτικά: 
 
Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς
Είμαι γέννημα-θρέμμα Χιώτης, ζω μόνιμα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη Χίο την τελευταία δεκαετία στον χώρο της ιδιωτικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης με την λειτουργία Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Παράλληλα, εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στο Δημόσιο ΙΕΚ Χίου όπου διδάσκω αγγλική ιατρική ορολογία σε διασώστες, ενώ απασχολούμαι και ως συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό στο Ανοικτό Ελληνικό Πανεπιστήμιο όπου διδάσκω την Αγγλική ως ξένη/διεθνή γλώσσα σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
 
 
Γιατί ασχοληθήκατε με την πολιτική;
Παρόλο που γενικά είμαι ενημερωμένος πολίτης, τόσο σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, η αλήθεια είναι ότι δεν είχα την ευκαιρία ή και τον χρόνο αν θέλετε να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Η ενασχόλησή μου προήλθε εντελώς τυχαία έπειτα από μία ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση που μου απηύθυναν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και προσωπικά ο Πρόεδρος κος Πάνος Καμμένος. Δέχθηκα την πρόσκληση αυτή με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση για δύο λόγους. Πρώτον επειδή ενστερνίζομαι τις απόψεις και τη φιλοσοφία του κόμματος όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στην ιδρυτική του διακήρυξη, αλλά και επειδή πιστεύω ότι, παρόλο που είμαι πολιτικά άπειρος και δεν το κρύβω άλλωστε, έχω όλα εκείνα τα εχέγγυα, γνώσεις, όρεξη, μεράκι, εργατικότητα, σαν ένας νέος Ευρωπαίος πολίτης και επιστήμονας να ασχοληθώ με τα κοινά και να συνδράμω και εγώ ώστε να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη. Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω ότι καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε και η στάση του ίδιου του Προέδρου, όσον αφορά την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Ο Πάνος Καμμλενος έχει σταθεί διαχρονικά αναλλοίωτος στις ιδέες και τις απόψεις του όλα αυτά τα χρόνια. Ενώ λοιπόν είχε συμφωνηθεί να έρθει η συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή μετά τις εκλογές, η συμφωνία αυτή αθετήθηκε. Επομένως τηρώντας τον λόγο που είχε δώσει στου Έλληνες αποσύρθηκε από την συγκυβέρνηση, κάτι το οποίο πιστεύω εκτιμήθηκε δεόντως.
 
 
Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων;
Το διακύβευμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαίου είναι πολύ μεγάλο. Η συμμετοχή πρέπει να είναι καθολική για να αποτελέσει ανάχωμα στην έξαρση της ακροδεξιάς. Οι πολίτες πρέπει να πάρουν τις τύχες της Ευρώπης στα χέρια τους και να αποφασίσουν οι ίδιοι τι είδους Ευρώπη θέλουν. Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη περνάει ίσως μία από τις χειρότερες κρίσεις στην σύγχρονη ιστορία της. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, όπως πιστεύουν πολλοί. Είναι κατά βάση και κρίση θεσμική. Αλλιώς είχανε ονειρευτεί την Ευρώπη οι πρώτοι οραματιστές της, όταν ακόμα αποτελούσε την Ένωση του άνθρακα και του χάλυβα. Μια Ευρώπη εθνών-κρατών, μία Ευρώπη ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, μία Ευρώπη ίσων ευκαιριών για όλους ανεξαιρέτως. Αντιθέτως σήμερα έχουμε μία Ευρώπη των τραπεζών, των δανειστών, των τοκογλύφων ας μου επιτραπεί, και των διευθυντηρίων. Μία Ευρώπη όπου τα πλεονάσματα των πλούσιων κρατών του Βορρά προέρχονται από τα ελλείμματα των φτωχών κρατών του Νότου. Ας θυμηθούμε τα κέρδη της Γερμανίας από την οικονομική κρίση που χτύπησε την Ελλάδα. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπόσχονται να παλέψουν για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.
 
 
Γιατί πρέπει κάποιος να ψηφίσει σ’ αυτές ευρωεκλογές τους Ανεξάρτητους Έλληνες;
Στο ερώτημα γιατί πρέπει να ψηφίσουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στις επερχόμενες εκλογές, η απάντηση είναι πολλαπλή. Πρώτον γιατί μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπόσχονται να διεκδικήσουν το κατοχικό δάνειο και τις υπόλοιπες αποζημιώσεις από το Γερμανικό κράτος για τις θηριωδίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Δεύτερον, γιατι μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπόσχονται την διεθνοποίηση του ζητήματος της Ποντιακής Γενοκτονίας και την αναγνώρισή της από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο. Τρίτον, γιατί μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπόσχονται να διεκδικήσουν την αναθεώρηση της συνθήκης του Μάαστριχτ για την εξισορρόπηση των εμπορικών ισοζυγίων μεταξύ των κρατών μελών. Τέταρτον, γιατί μόνο οι ΑΝΕΞΑΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπόσχονται να διεκδικήσουν την αλλαγή κανόνων λειτουργίας της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης και όχι μέσο οικονομικής χειραγώγησης των κρατών μελών. Πέμπτον, γιατί μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπόσχονται να διεκδικήσουν ρόλο για την Ελλάδα κεντρικού προμηθευτή ενέργειας στην Ευρώπη ως ενεργειακού κόμβου αλλά και παραγωγού ενέργειας. Έκτον, γιατί μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπόσχονται να διεκδικήσουν την θέσπιση Ευρωπαικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων αλλά και της υπογεννητικότητας.
 
 
Συγκεκριμένα για την ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Χίο αλλά και κατ'επέκταση ολόκληρο το Β.Α. Αιγαίο, δίνω όρκο τιμής ότι θα παλέψω για την εφαρμογή κοινής Ευρωπαικής πολιτικής για το μεταναστευτικό-προσφυγικό  με αναλογική ποσόστοση εγκατάστασης προσφύγων με πληθυσμιακό κριτήριο των κρατών. Το Β.Α. Αιγαίο έχει προ πολλού μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Είναι καιρός να σταματήσει πια αυτό. Επίσης λόγω ιδιαίτερης ευαισθησίας θα παλέψω και για τη θέσπιση Ευρωπαικών πολιτικών για την ηθική μεταχείριση των ζώων είτε πρόκειται για ζώα συντροφιάς, είτε για ζώα παραγωγής είτε για ζώα της άγριας πανίδας. 
 
 
Πείτε μας δυο λόγια για το πώς βλέπετε τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου;
Όσον αφορά τις απόψεις μου για το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, η αλήθεια είναι ότι σήμερα τα διευθυντήρια, τα οποία είχε καταγγείλει ο Ανδρέας Παπανδρέου στη σύσκεψη των Καννών έχουν καταλύσει τη Δημοκρατία, παρακάμπτωντας το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και δημιουργώντας την Ευρώπη της λιτότητας και των ανισοτήτων. Μη εκλεγμένα όργανα επιδιώκουν να ολοκληρώσουν το σχέδιο της κατάργησης των εθνών-κρατών και την απώλεια των εθνικών ταυτοτήτων με σκοπό την ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης.  Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ οραματίζονται ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή την εμβάνθυση της Δημοκρατίας με την ενίσχυση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου με δομικές αλλαγές που θα εξασφαλίζουν ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των λαών και όχι από τους αιρετούς των διευθυντηρίων.
 
Ως Έλληνας και Ευρωπαίος πολίτης πιστεύω ακράδαντα στην ισότητα και την αλληλεγγύη όπως αυτές καθορίζονται από τις πανανθρώπινες αξίες του Ελληνισμού και του Ευρωπαικού Διαφωτισμού. Όπως είπε και ο Γκαίτε "ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την Ευρώπη και ολόκληρη την οικουμένη". Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε στην Ευρώπη, θέλουμε την Ευρώπη και ανήκουμε ιστορικά και πολιτιστικά στην Ευρώπη. Όμως πάμε πρώτα ως Έλληνες. Είμαστε πιστοί στην Ελλάδα μας, είμαστε πιστοί στην Μακεδονία μας και θα δώσουμε μάχη μέσω των Ευρωπαικών θεσμών να ανατραπεί αυτή η επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Υπακούμε μόνο στη φωνή που υπερασπίζεται το δίκαιο και το συμφέρον της Ελλάδας στην Ευρώπη, δηλαδή την φωνή της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα.

 

unnamed

image

12

12

Newsletter