twitter youtube google

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 17:28
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΜέχρι την Κυριακή το πρωί στις 6.00 π.μ. παρατάθηκε η απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.), η οποία ζητά να μην αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών. Νωρίτερα και προ της εν λόγω αποφάσεως η ηγεσία του υπουργείου είχε στείλει επιστολή επαναλαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι δε θα τροποποιηθεί το φορολογικό των ναυτεργατών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι και η Ν.Δ. έχει ταχθεί κατά της αλλαγής του εν λόγω καθεστώτος.

Με τη παράταση της κινητοποίησης αναμενόμενο είναι ότι θα οξυνθούν τα προβλήματα σύνδεσης της νησιωτικής με την ηπειρωτική χώρα ενώ δεν αποκλείονται και νέες κινητοποιήσεις φορέων αγροτών της Κρήτης για την δρομολόγηση πλοίων ασφαλείας με στόχο τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων προς τις αγορές της Ευρώπης.


Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΝΟ

"H Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην συνέχεια των προηγουμένων δελτίων τύπου, με τα οποία και ανακοίνωνε τις αποφάσεις της για την πραγματοποίηση και συνέχιση των απεργιακών της κινητοποιήσεων, για τα δίκαια και ζωτικά προβλήματα του κλάδου, κατά την σημερινή συνεδρίασή της, αφού έλαβε υπόψη της την αδιάλλακτη και ανυποχώρητη θέση της Κυβέρνησης, η οποία όχι μόνον δεν δεσμεύεται σε τίποτε ουσιαστικό αλλά αντίθετα προσπαθεί μέσω της προσωπικής διαβεβαίωσης του κ. Υπουργού Ναυτιλίας, και όχι του αρμόδιου προς τούτο Υπουργού των Οικονομικών, να «πείσει» ότι δήθεν δεν υπάρχει ζήτημα στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών, στέλνοντας ταυτόχρονα όλα τα λοιπά αιτήματά μας στις καλένδες, για τα πιο πολλά των οποίων μόνος Αρμόδιος και Υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο ίδιος, αποφάσισε να κλιμακώσει περαιτέρω τον αγώνα της με την συνέχιση της απεργίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής 9-12-2016 και λήξη την 06.00 ώρα της Κυριακής 11-12-2016 οπότε και ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΒΟΥΣ και δεν θα εκτελεστεί κανένα να δρομολόγιο.

Ταυτόχρονα αποφάσισε να καταγγείλει τον Υπουργό αλλά και την ίδια την Κυβέρνηση ότι με τις προσωπικές του δηλώσεις και δεσμεύσεις όχι μόνον δεν δίνει λύσεις αλλά αντίθετα υποτιμά την νοημοσύνη μας, προσπαθώντας να παραπλανήσει την κοινή γνώμη ότι αυτός και η Κυβέρνηση είναι αμέτοχοι του «εγκλήματος» ότι για όλα φταίνε οι ναυτικοί και όχι βέβαια οι Κυβερνώντες, που δημιουργούν τα προβλήματα και σε κάθε περίπτωση δεν δίνουν λύσεις.

Ακόμη προειδοποιεί την πλευρά των εφοπλιστικών εταιρειών να μην τολμήσουν να πειράξουν ή έστω απλά να απειλήσουν τον οποιοδήποτε απεργό ναυτεργάτη, ο οποίος απλά υπακούει στις αποφάσεις του ανώτατου συνδικαλιστικού του Οργάνου και των επί μέρους πρωτοβαθμίων οργανώσεων του, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλο τον ναυτεργατικό κόσμο.

Οι όποιες απεργοσπαστικές προσπάθειες από τον οποιοδήποτε και αν αποπειραθούν θα πέσουν στο κενό αλλά και θα καταγγελθούν δημόσια., ειδικά και επώνυμα.

Τέλος αποφάσισε συγκέντρωση των πληρωμάτων όλων των πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά, αύριο Παρασκευή και ώρα 10.00 το πρωί στον χώρο απέναντι από τον Αγ. Διονύσιο, στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο ΕΛΥΡΟΣ.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: theseanation.gr

unnamed

image

12

12

Newsletter