twitter youtube google

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 18:42
Εκτύπωση

imageΗ ΔΑΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Την προσεχή Τρίτη 19 Δεκεμβρίου (στις Οινούσσες και στα Ψαρά την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου) καλούμαστε να αναδείξουμε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας. Καλούμαστε να εκλέξουμε εκείνους τους συναδέλφους που θα μας εκπροσωπήσουν για τα επόμενα δύο χρόνια, τα οποία αναμένεται να είναι δύσκολα για το δημόσιο σχολείο. Εν μέσω μιας περιόδου, που ο εκπαιδευτικός προπαντός βάλλεται από παντού.

Σ’ αυτήν, λοιπόν, την εκλογική διαδικασία σας καλούμε αγαπητοί μας συνάδελφοι να συμμετάσχετε και σας ζητάμε, όχι απλώς να ανανεώσετε, αλλά και να επαυξήσετε την παρουσία εκπροσώπων της παρατάξεως μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, μιας και συμβάλαμε τα μέγιστα στην επαναλειτουργία του συνδικαλιστικού μας σωματείου, της Επιστημονικής μας Ενώσεως (ως τέτοια θέλουμε και θεωρούμε την ΕΛΜΕ Χίου).

Πιο συγκεκριμένα, ως ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου κατείχαμε για μία διετία συνεπεία της ψήφου σας στις εκλογές της 16-12-2015 τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου απ’ όπου παίξαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επαναλειτουργία της Γραμματείας, χωρίς, μάλιστα, να έχουμε πεντάωρη μείωση ωραρίου. Πιο συγκεκριμένα, συμβάλλαμε τα μέγιστα στα εξής παρακάτω:

Ανάδειξη του ζητήματος της διακοπής της σίτισης των αναπληρωτών συναδέλφων μας, http://www.alithia.gr/koinonia/diakoptetai-i-sitisi-anapliroton-ekpaideytikon-ap-tis-stratiotikes-leshes-xios, η οποία και, τελικώς, επανήλθε http://www.alithia.gr/politiki/sitisi-xana-ton-anapliroton-sti-leshi-axiomatikon-xios .

Δημιουργία (δική μας εισήγηση ήταν στο ΔΣ) και διαχείριση του facebook της ΕΛΜΕ Χίου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγγραφή όλων των ανακοινώσεων του σωματείου (92 συνολικά στη διετία που μας πέρασε).

Λειτουργία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ΕΛΜΕ Χίου. Εκκαθάριση όλων των απεσταλμένων μηνυμάτων του από το 2008 που δημιουργήθηκε και ηλεκτρονική αρχειοθέτησή τους κατά έτος.

Πλήρης ηλεκτρονική αρχειοθέτηση της δράσης της ΕΛΜΕ Χίου κατά τη διετία που πέρασε.

Την ελαφρά σε αριθμό αύξηση της παρουσίας των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις και στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Δυστυχώς, η αποστροφή του κλάδου προς τις συλλογικές διαδικασίες ένεκα των πρακτικών δεκαετίας ’80 που ακολουθεί πιστά η μεγάλη μερίδα του συνδικαλιστικού κινήματος και λαθών του παρελθόντος παραμένει.

Στην παύσης της αφωνίας για όλα τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου στην οποία είχαν φροντίσει κάποιοι να περιπέσει από τον Ιανουάριο του 2015 (ανάληψη κυβερνητικής εξουσίας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) η ΕΛΜΕ Χίου. Η ΕΛΜΕ Χίου έπαψε να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου τα τελευταία δύο χρόνια. Άρχισε και πάλι να μιλά με σοβαρότητα για τα δίκαια αιτήματα όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων και σιγά σιγά να κερδίζουν οι ανακοινώσεις της τον σεβασμό και την εκτίμηση, τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και της τοπικής κοινωνίας (βλ. λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑ.Λ, άδικη-άνιση μεταχείριση των μαθητών της Χίου στις πανελλαδικές εξετάσεις κ.ά.)

Στο να μην είναι ΕΛΜΕ μόνο της Χίου, αλλά και των Οινουσσών και των Ψαρών (πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις του ΔΣ).

Στο να μην συζητιούνται στις συνελεύσεις μόνο οι υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων.

Τέλος, ως ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου & Συνεργαζόμενοι δεσμευόμαστε ότι, αν με την ψήφο σας ανανεώσετε και επαυξήσετε την παρουσία μας στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, θα επιδιώξουμε τα παρακάτω:

Την μετά από πέντε χρόνια επαναλειτουργία του blog της ΕΛΜΕ Χίου.

Την ανάρτηση στο facebook της ΕΛΜΕ Χίου ανακοινώσεων απ’ όλα τα sites και τις παρατάξεις, κι όχι μόνο από τις αρεστές στην πλειοψηφία του ΔΣ (ιστοσελίδες Υπουργείου Παιδείας, Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ Χίου και Διαύγεια). Ζούμε στην εποχή του διαδικτύου και αδυνατούμε να κατανοήσουμε το γιατί κάποιοι επιθυμούν να παραμένουν τα μέλη τη ΕΛΜΕ Χίου στο σκοτάδι και στην άγνοια.

Που θα αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, όποια κυβέρνηση κι αν έχει απέναντί της.

Που δεν θα διαχωρίζει τις ειδικότητες σε βασικές και δευτερεύουσες ως προς την κάλυψη των κενών και ενόψει της μεταρρύθμισης-απορρύθμισης του Γενικού Λυκείου.

Που θα αγωνίζεται να ενεργοποιήσει όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της και δεν θα σιωπά όταν εκείνα αδικούνται με κίνητρα μικροπολιτικά, ιδεοληπτικά και εμπαθή (βλ. κρίσεις διευθυντών σχολικών μονάδων κ.ά.). http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/diamartyria-tis-dake-kathigiton-hioy-gia-tis-kriseis-dieythynton-ton-sholikon .

Προτεραιότητα των ενεργειών μας αποτελεί

το τρίγωνο μαθητής-γονέας-εκπαιδευτικός

 Το κέντρο βάρους της δράσης μας πέφτει στο ενδιαφέρον για το συνάδελφο και τα προβλήματα της καθημερινότητας του

Οι υποψήφιοι της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Χίου &

των Συνεργαζόμενων

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Χίου

  1. Αγγουλές Εµµανουήλ του Ιωάννη, ΠΕ03, Γυµνάσιο Καλλιμασιάς
  2. Αγραφιώτης Νικόλαος του Ιωάννη, ΠΕ11, Γυµνάσιο Βολισσού Λ/Τ
  3. Βούκουνας Κωνσταντίνος του Στυλιανού, ΠΕ 12.01, 1ο ΕΠΑ.Λ Βροντάδου
  4. Καρατζάς Κωνσταντίνος του Γεωργίου, ΠΕ01, 1ο ΕΠΑ.Λ Χίου
  5. Μιχαλιός Μάριος του Ιωάννη, ΠΕ17.01, 1ο ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου
  6. Μυλωνόπουλος Χαρίτων του Βασιλείου, ΠΕ11, ΕΠΑ.Λ Οινουσσών
  7. Ρόκος Ιωάννης – Ευάγγελος του Επαμεινώνδα, ΠΕ04.01, Γυμνάσιο Καλαμωτής
  8. Χατζησταμάτης Κωνσταντίνος – Βίκτωρ του Νικολάου, ΠΕ17.02, Εσπερινό

    ΕΠΑΛ Χίου

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Λειβαδίτη Φωτεινή του Θεοδώρου, ΠΕ02, Εσπερινό Γυμνάσιο Χίου Λ/Τ

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Χίου από τις 11.00 π. μ. έως και τις 16.30, ενώ για τις Οινούσσες και τα Ψαρά την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.

 

 

unnamed

image

12

12

Newsletter