twitter youtube google

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 17:27
Εκτύπωση

imageΟι δραστηριότητες παράνομου τζόγου στη χώρα μας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και το τρέχον έτος, το ίδιο όμως ισχύει και για τις εξαρθρώσεις των υπό παράνομη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από την ΕΛ.ΑΣ. Στο άρθρο που ακολουθεί του nomimacasino.gr συνοψίζονται όλα τα κρούσματα παράνομου τζόγου που σημειώθηκαν στην Ελλάδα τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Ιανουάριος: Με πολλές συλλήψεις ξεκίνησε η χρονιά

Η περίοδος των εορτών είναι για κάποιους συνώνυμο του τζόγου και στο πλαίσιο αυτό οι υπεύθυνοι ενός ίντερνετ καφέ στη Δράμα επιδίωξαν να την παρατείνουν. Κατόπιν αιφνιδιαστικού ελέγχου ωστόσο στις 2/1, οι αστυνομικού του τμήματος Ασφαλείας της πόλης εντόπισαν 5 πελάτες να παίζουν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών διάφορες παράνομες παραλλαγές κουλοχέρηδων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τόσο τους 5 θαμώνες, όσο και την 43χρονη προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος. Όλοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, ενώ από τον χώρο του καταστήματος κατασχέθηκαν έξι κεντρικές μονάδες υπολογιστή και 1.035 ευρώ προερχόμενα από το απαγορευμένο παιχνίδι.

Στις αρχές του έτους (4/1) και πάλι αλλά στην Καλαμάτα αυτή τη φορά, στα πλαίσια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι όπου διεξάγονταν το γνωστό παιχνίδι πόκερ. Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία πρωτοδικών Καλαμάτας 11 θαμώνες και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Παράλληλα κατασχέθηκαν 52 τραπουλόχαρτα, 538 μάρκες πόκερ και το ποσό των 2.145 ευρώ

Παρόμοιο κρούσμα σημειώθηκε και στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 8/1, με την Αστυνομία να συλλαμβάνει 9 Έλληνες και 2 Αλβανούς υπηκόους να παίζουν παράνομα ζάρια σε καφενείο της πόλης. Οι παραπάνω οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ κατασχέθηκαν 20 ζεύγη ζάρια και το ποσό των 13.500 ευρώ.

Με τον παράνομο τζόγο να εξαπλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, οι αστυνομικές αρχές της Άρτας συνέλαβαν στις 15/1 επτά Έλληνες να συμμετέχουν σε παιχνίδια πόκερ σε καφενείο και προχώρησαν στην κατάσχεση 1.480 ευρώ, μίας τράπουλας και 20 ζαριών. Ο προσωρινά υπεύθυνος και 6 θαμώνες του καφενείου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τα τυχερά παίγνια.

Σε Ζάκυνθο, Λάρισα και Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επίσης έκτακτοι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος το διάστημα 16-22 Ιανουαρίου, με τα αποτελέσματα να καταγράφουν συλλήψεις υπευθύνων και κατασχέσεις εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και χρημάτων που προέρχονταν από παράνομη διεξαγωγή κουλοχέρηδων.

Το τελευταίο κρούσμα παράνομου τζόγου καταγράφηκε στα τέλη του μήνα (27/1) στην Κόρινθο, όπου οι άνδρες της Αστυνομίας της πόλης εντόπισαν καφετέρια όπου διενεργούνταν παράνομα και μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών το παιχνίδι «φρουτάκια». Ως εκ τούτου συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και ένας πελάτης που πιάστηκε επ’αυτοφώρω. Παράλληλα κατασχέθηκαν οι δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Φεβρουάριος: Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η πάταξη του παράνομου τζόγου από τις Αστυνομικές Αρχές της χώρας

H κινητικότητα του παράνομου τζόγου το μήνα Φεβρουάριο ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη όπου στις 4/2 και μετά από έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Χαριλάου, οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων για παράνομα τυχερά παιχνίδια. Πρόκειται για τον 41χρονο προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος που είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή όπου διενεργούνταν παράνομα φρουτάκια και για μια γυναίκα 59χρονών που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να παίζει τα εν λόγω απαγορευμένα παιχνίδια.

Στις 15/2 σημειώθηκαν ακόμη δύο κρούσματα παράνομου τζόγου, το ένα και πάλι στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο στην Κατερίνη. Σε ότι αφορά την πρώτη περίπτωση, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο σε ίντερνετ καφέ στην περιοχή της Τούμπας, οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 ηλεκτρονικούς υπολογιστές όπου διενεργούνταν παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια από 3 θαμώνες. Οι τρεις τους μαζί με τον προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ενώ ως φυσικό επακόλουθο οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν.

Στην περίπτωση της Κατερίνης, η Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της πόλης μετά από έλεγχο σε ίντερνετ καφέ διαπίστωσε την ύπαρξη 31 ηλεκτρονικών υπολογιστών στους οποίους διενεργούνταν παράνομα τυχερά παίγνια (φρουτάκια). Η 38χρονη υπήκοος Βουλγαρίας που ήταν προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος προσπάθησε μάλιστα να παρεμποδίσει τον έλεγχο μετατρέποντας τις οθόνες των υπολογιστών σε νόμιμες ιστοσελίδες, με τη χρήση κεντρικού υπολογιστή, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Πανομοιότυπα με το τελευταίο ήταν δύο ακόμα κρούσματα, στην Κατερίνη για ακόμη μία φορά και στην Πέλλα, με τους άνδρες της Αστυνομίας να πράττουν ως συνήθως τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Ωστόσο η τελευταία επιτυχής προσπάθεια πάταξης του παράνομου τζόγου έρχεται από την περιοχή της Αττικής όπου εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατάστημα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια (φρουτάκια). Από τη διεξοδική έρευνα εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 6 κεντρικές μονάδες, 5 οθόνες, 8 κάμερες καταγραφής εικόνας, 2 επιτραπέζια παιγνιδομηχανήματα, ψηφιακό καταγραφικό και το χρηματικό ποσό των 112 ευρώ. Η 29χρονη προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος και δύο θαμώνες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

 

 

unnamed

image

12

12

Newsletter