twitter youtube google

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρασκευή, 06 Απριλίου 2018 17:32
Εκτύπωση

imageΗ Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Αν οι πρόσφατες εξαγγελίες του νέου Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα στην Χίο, δεν είναι μέρος προεκλογικού σχεδιασμού ή πολιτικής διαχείρισης της δίκαιης αγανάκτησης των κατοίκων της , τότε συνιστούν ομολογία πλήρους αποτυχίας της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής.

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν  μια στροφή προς τον ρεαλισμό , ενώ αποτελούν  δικαίωση των αγώνων του Χιώτικου λαού, απέναντι στην επικίνδυνη ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης και  τις δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας και των κάθε λογής ΜΚΟ. Οι εξαγγελίες του κ. Βίτσα, σε αρκετά σημεία πλησιάζουν τις σταθερές, ρεαλιστικές και αδιαπραγμάτευτες θέσεις της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα,  θέσεις που κάποιοι “υπεύθυνοι” με ευκολία χαρακτήριζαν ακραίες, προφανώς γιατί φανέρωναν την ανεπάρκειά τους, έθιγαν τον άκρατο εγωισμό τους και διατάρασσαν  την τυφλή υπακοή τους στην πολιτική του κ. Μουζάλα  που δεν διέφερε από αυτή των ΜΚΟ.
Τι είπε  ο κος Βίτσας στις 23/3/18:
 • Ότι οι Ελληνες πολίτες των νησιών έχουν δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα
 • Ότι δεν θα επιτραπεί η ένταξη των μεταναστών και η δημιουργία μειονοτήτων στα νησιά. (Περιμένουμε, λόγω των ιδιαίτερων γεωπολιτικών συνθηκών του Αιγαίου, να γίνει άμεση νομοθετική ρύθμιση ρητής απαγόρευσης της μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών στα νησιά, ώστε να μην οργανωθούν πληθυσμοί, που μπορεί μελλοντικά να δημιουργήσουν προβλήματα αντίστοιχα αυτού  της Θράκης. Δεν πρέπει να αναπτύσσονται δράσεις τέτοιας έκτασης και είδους, που αντιστοιχούν σε μόνιμο πληθυσμό, εκτός αν άλλα υποκρύπτουν).
 • Ότι δεν θα γίνει καμία επέκταση της ΒΙΑΛ, ενώ  θα μειωθεί ο πληθυσμός της κατά 50% σε ένα μήνα. (Αναμένουμε ελπίζοντας ότι η εξαγγελία αυτή δεν σημαίνει διασπορά σε μικρότερες δομές όπως ξενοδοχεία, σπίτια κλπ).
 • Ότι μετά τη σωστή περίφραξη, θα γίνεται στην πύλη εισόδου – εξόδου της ΒΙΑΛ έλεγχος. (Αυτός θα επιφέρει μείωση παραβατικότητας και προστασία των μεταναστών).
 • Ότι θα είναι σεβαστές οι  δικαστικές αποφάσεις που έχουν  σχέση με την μη επέκταση της ΒΙΑΛ. (Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό μια και με τις χθεσινές αφίξεις ξεπεράστηκε το πλαφόν διαμενόντων στην ΒΙΑΛ. Οι καθ' ύλην αρμόδιοι  του καταυλισμού, καθίστανται υπεύθυνοι  για την εφαρμογή της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ ). (*)
 • Ότι θα προωθηθούν τα ασυνόδευτα στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε Υπηρεσίες Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας .
 • Ότι ετοιμάζεται νέο νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο οι διαδικασίες ασύλου θα καθίστανται τελεσίδικες το αργότερο μέσα σε 90 ημέρες. (Επειδή είναι γνωστό ότι με διάφορα νομικά όπλα, η οριστική απόφαση  μπορεί να χρονοτριβήσει ακόμη και 4 χρόνια, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα αποδεχθούμε ποτέ να γίνει η Χίος τόπος εξέτασης ασύλου)
 • Παραδέχθηκε ότι την διαχείριση του μεταναστευτικό στα νησιά, ασκεί η Ύπατη Αρμοστεία και οι ΜΚΟ (!!!) και ελπίζει ότι θα την αναλάβει το κράτος από 1-1-2019. Ο εξαφανισμένος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, παραδέχθηκε ότι δεν έχει συμβάλει στην προάσπιση των συμφερόντων του τόπου μας, αλλά υποσχέθηκε αλλαγή στάσης, με ενέργειες αντίστοιχες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου.
 • Αποδέχθηκε ότι υπάρχουν  θαλάσσια σύνορα. (Επιτέλους !!!!).
Τι δεν είπε ο κος Βίτσας:
 • Για τις παράλληλες δομές κάθε μορφής (ξενοδοχεία, γραφεία ασύλου, σπίτια, μαγειρεία κλπ, που έχουν ξεφυτρώσει ανεξέλεγκτα. Η λύση πρέπει να είναι συνολική και δεν μπορούν να γεννιούνται συνεχώς ''λερναίες ύδρες '' εποικισμού).
 • Ότι επιτέλους η νομοθεσία του ελληνικού κράτους πρέπει να εφαρμόζεται αδιακρίτως σε όσους την παραβαίνουν ή την αγνοούν και μάλιστα σκόπιμα.
 • Στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, θα αποτελεί κόκκινη γραμμή για τους κατοίκους της Χίου πιθανή  προσπάθεια νομοθετικής θέσπισης του παράνομου “γεωγραφικού περιορισμού” που επέβαλλε η Υπηρεσία Ασύλου.
Σε περίπτωση που επιχειρηθούν τέτοιες ενέργειες ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΒΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ.
Σε κάθε νέα αρχή είναι βασικό να κατακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία. Απομένει να δούμε είτε αν οι προθέσεις του κ. Βίτσα είναι ειλικρινείς, είτε αν θα του επιτρέψουν να τις υλοποιήσει.
Τέλος ,μας  αφήνουν παγερά αδιάφορους, οι κραυγές απελπισίας των θιγόμενων συμφερόντων και των μισθοδοτούμενων φερέφωνών  τους,  η  θλίψη τους για τις εξαγγελίες του Υπουργού και ο  φόβος τους ότι θα χάσουν το “εμπόρευμα”. Να  γνωρίζουν ότι η στάση της Παγχιακής ΕΑ είναι αυτή που δεν επέτρεψε και δεν θα επιτρέψει, την παράδοση άνευ όρων στις ορέξεις των σύγχρονων δουλεμπόρων καλυμμένων με τον ψευτομανδύα του δήθεν ανθρωπισμού.

 

 

 

unnamed

image

12

12

Newsletter