twitter youtube google

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο, 21 Απριλίου 2018 16:54
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΜια αμαρτωλή υπόθεση, αυτής της σίτισης των μεταναστών, καταγγέλλει με επιστολή της που κοινοποιείται στην Εισαγγελία η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα. Προ λίγου καιρού ο Π. Λαμπρινούδης είχε καταγγείλει ότι πίσω από τη σίτιση των μεταναστών βρίσκονται άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του νυν Δημάρχου, Μαν. Βουρνού.

 

Η σίτιση των μεταναστών είναι μια πολύ προσοδοφόρα δραστηριότητα και ίσως εξηγεί γιατί στη Χίο ο αριθμός των μεταναστών διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή Βουρνού και ο ίδιος ο δήμαρχος είχαν ψηφίσει να λειτουργήσει και τρίτη δομή για μετανάστες στη Χίο, όταν λειτουργούσαν ήδη Σούδα και ΒΙΑΛ. Ενώ η Σούδα έκλεισε, αφού πλέον είχαν εξαντληθεί όλα τα όρια, αλλά μπαίνοντας και στην τελική ευθεία των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ:

 

Είναι γνωστό ότι στο νησί μας,  λειτουργούν ανεξέλεγκτα, πολλές δομές (παράνομες ή χωρίς καμιά αδειοδότηση),που έχουν σχέση με το μεταναστευτικό.

Υπάρχουν δομές που προσφέρουν «υπηρεσίες»  εστίασης (παρασκευή, μεταφορά και διανομή φαγητού), παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, "εκπαίδευσης;", ψυχαγωγίας, υγιεινής, μέριμνας παιδιών, διανομής ιματισμού, στέγασης  ατόμων  κλπ.

Οι δομές αυτές φιλοξενούνται σε χώρους οι οποίοι δεν έχουν ως κύρια χρήση τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται σ αυτές, δεν έχουν ελεγχθεί για την δομική επάρκεια των κτιρίων και των εγκαταστάσεών τους, την επάρκεια και καταλληλότητα του προσωπικού, την εφαρμογή των σχετικών απαιτούμενων προδιαγραφών και διατάξεων, την πυρασφάλεια, τον τρόπο και τόπο  διάθεσης των  λυμάτων που παράγουν κ.α.

Χαρακτηριστικό είναι  το πρόβλημα των λυμάτων της ΒΙΑΛ, με αποτέλεσμα την κάλυψη των γειτονικών καλλιεργούμενων αγρών από υγρά υπερχειλίσεων βόθρων και την δημιουργία εστιών κουνουπιών, με επαπειλούμενα προβλήματα υγείας των γειτονικών πληθυσμών.

Η διαχείριση αυτών των δομών κατά κύριο λόγο γίνεται από αγνώστων επιδιώξεων ΜΚΟ (κάποιες από αυτές βοηθούν στην παράνομη διακίνηση των μεταναστών αφού με σχετική πληροφόρηση πολλές φορές φθάνουν πρν από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις ακτές υποδεχόμενες τις βάρκες με τους μετανάστες), από απροσδιόριστης  ταυτότητας προσωπικό και από αμειβόμενους «ανθρωπιστές».

Πιθανότατα πολλές από αυτές τις ΜΚΟ δραστηριοποιούνται παράνομα , αφού για την νόμιμη λειτουργία τους  απαραίτητη  προϋπόθεση είναι η εγγραφή στο Εθνικό Μητρώο Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ.       

Η νομοθεσία του Ελληνικού κράτους είναι μία και ενιαία . Η επάρκεια η επαγγελματική αλλά και η επιστημονική των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών είναι δεδομένη και σε υψηλά επίπεδα. 

Είναι καθήκον σας επομένως και συγχρόνως υποχρέωσή σας απέναντι στους πολίτες του νησιού μας ,και στους Χιώτες επαγγελματίες (οι οποίοι σε αντίστοιχες περιπτώσεις ελέγχονται εξονυχιστικά από τις υπηρεσίες και υφίστανται τις συνέπειες των νόμων) ,  ο λεπτομερής έλεγχος όλων αυτών των δομών ,των δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν και  ο καταλογισμός ευθυνών και προστίμων για παραβάσεις όπου αυτές υπάρχουν.  

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την δυναμική που έχει πάρει το μεταναστευτικό,  δεν λύνονται  από μόνα τους. Η αδράνεια δύο και πλέον ετών τώρα απέναντι  στην ανομία δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Περιμένοντας τις ενέργειές σας.

* Η επιστολή κοινοποιείται σε : Εισαγγελέα Χίου, Δημόσιες Υπηρεσίες, Βουλευτές Χίου.

 

unnamed

image

12

12

Newsletter