twitter youtube google

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 19:01
Εκτύπωση

Image and video hosting by TinyPicΤην παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου:

Tα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Χίο από τον «εγκλωβισμό» επί τόσους μήνες των προσφύγων-μεταναστών και σε συνθήκες κακές είναι αναμφισβήτητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου από πολύ νωρίς με ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις έχουμε επισημάνει το πρόβλημα και έχουμε έγκαιρα προδιαγράψει τις εξελίξεις. Η καθυστέρηση της Κυβέρνησης στην εξεύρεση χώρου οφείλεται στις ψεύτικες υποσχέσεις του Δήμου Χίου για την περιοχή του ΧΑΔΑ με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε αυτές τις εξελίξεις που δεν μας τιμούν καθόλου και έστω και αργά να γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης Δημόσιου χώρου .

Το να καλεί ο Δήμος την κυβέρνηση να κάνει αυτό το οποίο είναι ξεκάθαρα δική του αρμοδιότητα για να την κατηγορήσει αύριο ότι δεν το κάνει σωστά μπορεί να αποσπάσει πρόσκαιρα το χειροκρότημα των γνωστών οπαδών του συνθήματος ''εξαφανίστε όλους τους πρόσφυγες από την Χίο'' δεν αποτελεί όμως ρεαλιστική πρόταση. Αντίθετα αποτελεί πολιτικό τακτικισμό ο οποίος θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην διόγκωση των προβλημάτων.  

Αυτό όμως που προκαλεί αρνητική εντύπωση και συγχρόνως θλίψη είναι η αδιαφορία και η απανθρωπιά όλων των φορέων (Δήμου,Περιφέρειας,Εκκλησίας) στην παραχώρηση χώρων για την στέγαση οικογενειών ,μωρών και γενικότερα ευπαθών ομάδων που αυτή την στιγμή τσακίζονται από την βροχή και το χιονιά στην ΣΟΥΔΑ.

Για να ξεκαθαρίσουμε όμως κάποια πράγματα που στρεβλά λέγονται και δίκαια επηρεάζουν τους συμπολίτες μας.

Κυρίαρχο και καθοδηγούμενο αίτημα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες αυτή την περίοδο είναι το εντελώς έωλο<<να φύγουν όλοι από την Χίο>. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την συμφωνία (ΕΕ –Τουρκίας)-την οποία σκόπιμα οι ίδιοι κύκλοι προσπαθούν να υποτιμήσουν, απαξιώσουν και εντέλει ακυρώσουν στα μάτια των Χιωτών-η οποία έχει όρους που πρέπει να τηρούνται και από τις δύο πλευρές. Η προσπάθεια απαξίωσης της συμφωνίας θα μπορούσε να σταθεί αν η Χίος ήταν αυτόνομη ,δεν άνηκε στην Ελλάδα και στην ΕΕ και δεν είχε δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αυτοί όλοι λοιπόν που αμφισβητούν τις διεθνείς συμφωνίες να ενημερώσουν τους Χιώτες για τα αποτελέσματα που θα έχουμε στην Χίο όταν καταπέσει η συμφωνία και αν οι ίδιοι τότε θα δώσουν καλύτερη λύση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι σε μια δύσκολη κατάσταση όπως αυτή που βιώνουμε με το προσφυγικό οι τουφεκιές στον αέρα μόνο θόρυβο κάνουν και μπάχαλο. Αντιλαμβανόμαστε πια το μένος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης από όλο το παλιό πολιτικό κατεστημένο που αγκαλιά με μερίδα τοπικών ΜΜΕ –που έχουν αναλάβει ρόλο πολιτικού καθοδηγητή-δεν έχουν άλλο στόχο από την πτώση της Κυβέρνησης.

Επειδή όμως εμείς σε πείσμα όλων νοιαζόμαστε και θα νοιαζόμαστε για τους συμπατριώτες μας και για τους πρόσφυγες-μετανάστες που βρίσκονται στον τόπο μας ,παραθέτουμε επικαιροποιημένες τις προτάσεις μας για την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Ορισμός Γενικού Συντονιστή για την Διαχείριση του Προσφυγικού στην Χίο ,για τον Συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Άμεση εκκένωση του καταυλισμού της ΣΟΥΔΑΣ.

Δημιουργία ενός νέου σύγχρονου κέντρου που θα πληρεί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις σύμφωνα με τις διεθνής συνθήκες και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης .Ενός κέντρου στο οποίο θα υπάρχει μέριμνα για ειδική φροντίδα στους χώρους υγιεινής και ασφάλειας για τους πρόσφυγες-μετανάστες και τους εργαζόμενους.

Άμεση εγκατάσταση των ευπαθών ομάδων, των οικογενειών και των ασυνόδευτων ανήλικων σε νοικιασμένους χώρους(διαμερίσματα και ξενοδοχεία)..

Επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.

Αποζημίωση όλων των κατοίκων-επαγγελματιών που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από το προσφυγικό.

Ενίσχυση όλων των δομών που έχουν σχέση με το προσφυγικό με άνεργους συμπολίτες μας.

Έναρξη προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης των νηπίων-παιδιών που φιλοξενούνται στην ΒΙΑΛ.

Καταγραφή όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Χίο και ειδικότερα σε ποιο τομέα.

Στελέχωση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών(Αστυνομία-Λιμενικό-Νοσοκομείο) με επαρκές προσωπικό-κάτι που ήδη έχει γίνει ειδικά στην Αστυνομία.

Δημιουργία Συμβουλευτικού κέντρου για πληροφόρηση,νομική βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη των προσφύγων-μεταναστών.

Τήρηση της τριμερής συμφωνίας ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας από όλους και τήρηση της αναλογικής κατανομής των προσφύγων-μεταναστών σε όλες τις χώρες.

Το βασικότερο όλων βέβαια είναι να σταματήσει ο πόλεμος που αναγκάζει αυτούς τους ανθρώπους να φεύγουν από τα σπίτια τους και είναι υποχρέωση όλων μας η δημιουργία κινημάτων ειρήνης .

unnamed

image

12

12

Newsletter